Rabarberikissell on teada-tuntud magustoit iga eestlase jaoks. Serveeri vahukoore, kohupiima, kohupiimavormi või jäätisega. Kisselli võib pakkuda ka joogiks.
KOOSTISAINED
600-700 g rabarberivarsi
1-1,5 l vett
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2-3 sl kartulitärklist
VALMISTUSJUHEND
1. Koori rabarberivarred (noori rabarbereid ei ole vaja koorida). Tükelda umbes 5 mm läbimõõduga viiludeks.
2. Pane potti külm vesi ja rabarberid. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-7 minutit vaiksel tulel, kuni rabarberid on pehmed.
3. Sega vähese külma veega kartulitärklis.
4. Lisa rabarberitele suhkur ja vähehaaval tärklisevesi.
5. Sega kiiresti läbi ning kuumuta keemiseni, ära keeda. Tõsta pott tulelt.
6. Tõsta kissell kaussi ja puista üle suhkruga, et kilet peale ei tekkiks.
Serveeri kohupiima, kohupiimavormi, jäätise või vahukoorega.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.